Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. В тава поставете маслото и разтопете, прибавете нарязаните лук и чесън, запържете до омекване.
Добавете каймата и запържете, налейте 100 мл топла вода и варите, докато остане ястието на мазнина.
Поръсете го с черния и червен пипер, разбъркайте и прибавете картофите, предварително нарязани на малки кубчета, граха и останалото количество топла вода, разбъркайте.
Покрийте тавата с капак или ако няма такъв - с алуминиево фолио, и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 40 минути.
След което премахнете капака (фолиото) и разбъркайте ястието.
Върнете тавата с картофи, грах и кайма във фурната и допичате за около 10-15 минути, за да се изпари течността, която е останала - ястието трябва да е сухо.
Сервирайте топло с 1-2 с.л. кисело мляко.
Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за картофена запеканка или мусака с картофи.