Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Картофи с кайма и грах на фурна

Картофи с кайма и грах на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофи с кайма и грах на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Лесно, вкусно и непретенциозно предложение за хапване, от което без съмнение ще се възползвате"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.500 г
  • кайма - 500 г
  • грах - 200 г замразен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 30 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • вода - 200 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. В тава поставете маслото и разтопете, прибавете нарязаните лук и чесън, запържете до омекване.

Добавете каймата и запържете, налейте 100 мл топла вода и варите, докато остане ястието на мазнина.

Поръсете го с черния и червен пипер, разбъркайте и прибавете картофите, предварително нарязани на малки кубчета, граха и останалото количество топла вода, разбъркайте.

Покрийте тавата с капак или ако няма такъв - с алуминиево фолио, и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 40 минути.

След което премахнете капака (фолиото) и разбъркайте ястието.

Върнете тавата с картофи, грах и кайма във фурната и допичате за около 10-15 минути, за да се изпари течността, която е останала - ястието трябва да е сухо.

Сервирайте топло с 1-2 с.л. кисело мляко.

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за картофена запеканка или мусака с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: