Начин на приготвяне
Белим картофите, нарязваме ги и ги оставяме настрани.
След това нарязваме месото на хапки, овкусяваме с кимиона, черния пипер, солта и чубрицата и оставяме да поеме подправките.
Нарязваме на ситно лука и морковите и леко запържваме в предварително загрята мазнина.
След това добавяме граха и дафиновия лист. Добавяме малко сол, черен и червен пипер.
Пържим още 2-3 минути. След това добавяме свинското месо и пържим за около 5 минути.
Добавяме доматите, щипка сол и оставяме да къкри за около 5 минути.
Слагаме картофите в тава и добавяме месото. Заливаме с вода, добавяме сол на вкус.
Доливаме вода и печем на 220 градуса до готовност.
Свинското с картофи, домати и грах на фурна е много вкусно.