Оригинален крем Шарлота

Мария СимоваМария СимоваГуру110657104813
10/07/2019
"Искате ли да станете истински майстор на тортите, трябва да усъвършенствате приготвянето на Оригинален крем Шарлота "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 878
  • Преглеждания за месеца398
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък метален съд сипете прясното мляко и добавете 150 г от захарта, поставете на умерен огън и варете до завиране (като гъст сироп).

С миксер разбийте яйцето и останалата захар, прибавете захарния млечен сироп към него и отново разбийте със миксера. Поставете сместа на умерен огън и варите до сгъстяване, оставете да се охлади.

В купа разбийте маслото, на тънка струя към него прибавете охладения захарен сироп и бъркате, до пухкав крем.

Накрая прибавете ванилията и коняка и разбъркайте, за да ароматизирате вкусния и пухкав крем Шартота. Можете да оцветите със сладкарски бои или какао.

Преди да използвате крема, е добре да го поставите в хладилник за 10 минути, за да стегне.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар