Супа от тиквички, картофи и гъби

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
12/07/2019
"И да не забравите да добавите и щипка любов - така се прави вкусна супа за душата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо345
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се тиквичката и картофите на средно големи кубчета, почистените и обелени гъби се нарязват на средни кубчета, може и филийки, а лука на ситно.

В дълбока тенджера се сипва зехтин, сгорещява се и се прибавят картофите, задушават се за няколко минути при разбъркване, след това се прибавят гъбите, тиквичките, пасиран чесън и лукът.

Посоляват се със сол и се прибавя съвсем малко вода, оставят се да се задушават, докато омекне тиквичката и остане на мазнина.

Преди да се добави доматът се посипва с малкото нишесте и енергично се разбърква. Прибавя се доматът, пасиран или настърган на ренде, и около 4 ч.ч. вода, около 700-800 мл. Оставя се да клокне на силен котлон, намалява се температурата и се оставя да къкри.

Прибавя се оризът и се оставя на котлона за още 15 мин. Посолява се със сол, ако е необходимо, черен пипер, щипка мащерка, добавя се малкото масло, разбърква се да се стопи и се сваля от котлона.

Зеленчуковата супа и готова.

При севиране се посипва със ситно нарязан копър и резенче лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар