Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа от тиквички, картофи и гъби

Супа от тиквички, картофи и гъби

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Супа от тиквички, картофи и гъби3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"И да не забравите да добавите и щипка любов - така се прави вкусна супа за душата"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. среден размер
  • картофи - 2 бр. среден размер
  • печурки - 10 бр
  • домати - 1 бр. малък размер
  • зелен лук - 1 връзка свеж
  • чесън - 1 малка скилида
  • картофено нишесте - 1 с.л. ( или брашно )
  • ориз - 1 кафена чашка
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • мащерка - 1 - 2 щипки
  • копър - 3 - 4 стръка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се тиквичката и картофите на средно големи кубчета, почистените и обелени гъби се нарязват на средни кубчета, може и филийки, а лука на ситно.

В дълбока тенджера се сипва зехтин, сгорещява се и се прибавят картофите, задушават се за няколко минути при разбъркване, след това се прибавят гъбите, тиквичките, пасиран чесън и лукът.

Посоляват се със сол и се прибавя съвсем малко вода, оставят се да се задушават, докато омекне тиквичката и остане на мазнина.

Преди да се добави доматът се посипва с малкото нишесте и енергично се разбърква. Прибавя се доматът, пасиран или настърган на ренде, и около 4 ч.ч. вода, около 700-800 мл. Оставя се да клокне на силен котлон, намалява се температурата и се оставя да къкри.

Прибавя се оризът и се оставя на котлона за още 15 мин. Посолява се със сол, ако е необходимо, черен пипер, щипка мащерка, добавя се малкото масло, разбърква се да се стопи и се сваля от котлона.

Зеленчуковата супа и готова.

При севиране се посипва със ситно нарязан копър и резенче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: