Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб сарма за Великден

Дроб сарма за Великден

Дроб сарма за Великден
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Какво ще кажете великденското празнично меню да включва и дроб сарма?"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 пакет за дроб сарма/бял дроб, черва, шкембе/
  • ориз - 250 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка свеж
  • гъби - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • агнешко було
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкия комплект за дроб сарма. Сварете го до пълна готовност в достатъчно количество вода, като междувременно премахвате образувалата се пяна.

Загрейте маслото и задушете почистените и нарязани гъби. Добавете измития ориз, ситно нарязаните лук и джоджен. Разбъркайте и гответе 4-5 минути, при непрекъснато бъркане.

Овкусете със сол и черен пипер. Добавете агнешкия комплект и разбъркайте. Гответе още минута-две. Отстранете плънката от котлона.

Разрежете булото на подходящи парчета. Сложете във всяко парче було от плънката и свийте на пакетче.

Наредете пакетчетата с дроб сармата в тава за печене. Добавете топла вода - 2 ч.ч.

Запечете в загрята фурна до златисто.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: