Начин на приготвяне
Нарежете агнешкия комплект за дроб сарма. Сварете го до пълна готовност в достатъчно количество вода, като междувременно премахвате образувалата се пяна.
Загрейте маслото и задушете почистените и нарязани гъби. Добавете измития ориз, ситно нарязаните лук и джоджен. Разбъркайте и гответе 4-5 минути, при непрекъснато бъркане.
Овкусете със сол и черен пипер. Добавете агнешкия комплект и разбъркайте. Гответе още минута-две. Отстранете плънката от котлона.
Разрежете булото на подходящи парчета. Сложете във всяко парче було от плънката и свийте на пакетче.
Наредете пакетчетата с дроб сармата в тава за печене. Добавете топла вода - 2 ч.ч.
Запечете в загрята фурна до златисто.
Приятен апетит!