Начин на приготвяне
Ползваме агнешки дреболии - черен дроб, бял дроб, було, бъбреци, сърце, които измиваме със студена вода.
Черният дроб попарваме във вряща вода. Слагаме всичко това, без булото, да се сварят в подходяща тенджера с подсолена вода за около час.
Отцеждаме след като са готови, охлаждаме и нарязваме на кубчета.
Бульонът запазваме като прецеждаме.
Нарязваме на ситно двата вида лук и чесъна. Главата стар лук запържваме в олиото, докато омекне и към него добавяме ориза.
Запържването продължава, докато ориза стане стъклен и след това се сипва пресният лук, пресният чесън и червеният пипер.
Прибавят се дреболиите и нарязания на ситно джоджен.
Наливаме 700 мл от бульона и овкусяваме със сол и черен пипер.
Завиваме с булото и печем агнешката дроб сарма на 180°С за 50 минути.
През това време си приготвяме заливката. Приготвя се с киселото мляко, яйцата и брашното.
Готовата смес разпределяме върху агнешката дроб сарма за Великден и допичаме за още 15 минути.