Начин на приготвяне
Измийте комплекта от дреболии /бял дроб, черва, бъбреци/ и сложете да се сварят в подходящ съд. По време на варенето е добре да отпенвате постоянно с решетъчна лъжица. Готовите дреболии /трябва да са сварени много добре/ нарежете на парченца.
Измийте ориза под течаща вода с помощта на решетка.
Почистете и нарежете лука на ситно. Задушете го в сгорещената мазнина. Прибавете ориза и пържете при непрекъснато бъркане, докато оризът се избистри.
Добавете нарязаните дреболии, разбъркайте и налейте от прецедения бульон. Количеството течност трябва да покрие ориза /3:1 ориз/.
Овкусете със сол и печете на бавен огън, докато оризът омекне и поеме течността.
Готовата дроб сарма поръсете с черен пипер. Можете да поднесете с кисело мляко.