Начин на приготвяне
Почистеният от вътрешностите, хрилете и люспите шаран се измива и нарязва на парчета.
Осолява със сол и черен пипер, натрива се със сместа от пресованите скилидки чесън. Оставя се 15-20 минути и след това се прехвърля в подходящ съд и се залива с бирата, така че тя напълно да покрива парчетата. Оставя се за половин - един час на хладно.
Олиото се загрява много хубаво в широк тиган.
Двата вида брашно се пресяват, добавя се сол, черен пипер и сушените стрити магданоз и копър. Всичко хубаво се разбърква.
Всяко парче шаран се овалва, леко се изтупва от излишното количество и се пържи до златист цвят и от двете страни.
Парчетата пържена риба се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Пърженият шаран с бира се поднася с гарнитура по ваш избор, но задължително с добре изстудена бира!
Добър апетит и наздлаве!
Коментари