Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран за Цветница

Пържен шаран за Цветница

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Пържен шаран за Цветница
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Погрижете днес на трапезата да присъства тази толкова вкусна рибка"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • царевично брашно
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На трапезата за Цветница се слага риба. Ето и една вкусна рецепта за пържена риба.

Почистете шарана от люспите и вътрешностите и го измийте. Нарежете го на средно дебели парчета. Намажете парчетата със сол и черен пипер. Оставете така 15-20 минути и след това оваляйте обилно в царевично брашно.

Изпържете шарана в сгорещена мазнина до получаването на златиста коричка. Поставете пържения шаран върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Сервирайте го с резени лимони. За гарнитура към рибата много вървят топла картофена салата и свежа пролетна салата.

Наздраве с Пържен шаран за Цветница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: