Начин на приготвяне
Загрейте на слаб огън маслото (20 г) със зехтина (1 с.л.). В тях сложете скилидките чесън, нарязани на филийки.
Когато чесънът пусне аромата си сложете гъбите, също нарязани на филийки и предварително почистени.
Гответе докато се редуцира сосчето, което изпускат гъбите и те станат крехки и меки.
Посолете, поправете с черен пипер и розмарин и дръпнете от огъня.
В тенджерка загрейте смесените мляко и гъбен бульон. Когато достигнат точка на кипене сипете царевичния грис - полента. Намалете огъня и варете при непрестанно бъркане докато се сгъсти и стане на кашичка. Тогава сложете сол, маслото (20 г) и лимоновия сок.
Бъркайте още минута-две и разсипете в две плата за сервиране. Отгоре разпределете гъбите у поднесете.
Добър апетит!