Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Морска салата с миди и пушена скумрия

Морска салата с миди и пушена скумрия

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Морска салата с миди и пушена скумрия
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Само ако знаете колко морски истории е чула тази салата с миди и пушена скумрия"

Необходими Продукти

  • миди - 400 г мидени ядки
  • червен лук - 1 голяма глава
  • скумрия - 1 бр. сурово пушена
  • мариновани краставички - 5 - 6 бр.
  • маслини - 100 г кафяви
  • лимони
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства много добре от кожата и костите. Нарязва се на парчета и се поставя в купа.

Маринованите краставички се нарязват с вълнообразно ренде. Лукът се нарязва на ситно на тънки ивици и се смесва с мидите и парчетата скумрия.

Добавят се и маслините и се подправя с черен пипер, лимон и зехтин.

Рибната салата се разпределя в индивидуални чинии и се нареждат по края на всяка чиния нарязаните на вълнички мариновани краставички.

Морската салата с миди и пушена скумрия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: