Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени ньоки по италиански

Картофени ньоки по италиански

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Картофени ньоки по италиански1 / 2
06/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хайде сега да видим тези ньоки с какъв сос ще ги поднесете"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 150 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги сварете заедно с кожата в подсолена вода. Отцедете ги и ги обелете веднага. Пюрирайте ги с преса, направете в средата на пюрето кладенче и сложете вътре предварително разбитото яйце.

Разбъркайте и постепенно добавете половината брашно, както и 1 с.л. сол. Постепенно добавете и останалото брашно, докато сместа престане да се лепи на ръцете ви.

С набрашнени ръце направете тънко руло, което нарежете на парченца с дължина около 2.5 см.

Притиснете от едната страна ньокитата с вилица, за да им придадете релефна форма и ги подредете върху хартия за печене. Охладете за около 30 минути в хладилник.

Пуснете парченцата във вряла подсолена вода и когато изплуват на повърхността, ги оставете да се варят още 30 секунди, след това ги извадете и подсушете. Сервирайте ги топли със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Radostina Novoselska
Radostina Novoselska
За пръв път готвих ньоки, струва ми се че ми трябваше повечко брашно, защото преди да ги сложа във водата започнаха да се разпдат. Станаха малко безформени, но много вкусни. Страхотна рецепта.
10.01.2016 14:46
2