Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Картофени ньоки със сметана

Картофени ньоки със сметана

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Картофени ньоки със сметана
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусни картофени ньоки със сметана, които горещо ви препоръчваме"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • брашно - 4 в.ч.
  • яйце - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • сметана - 200 мл
  • магданоз - щипка сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи ги сваряваме и намачкваме, докато са топли, изчакваме да изстинат.

После счукваме две яйца вътре, прибавяме сол и разбъркваме добре, после поетапно започваме да прибавяме брашното и да омесване тесто.

Трябва да се получава незалепващо на ръцете картофено тесто.

Разделяме тестото на четири топки и всяка една разтягаме добре на ленти около големината на един пръст, които ги режем на малки топчета, от които с помощта на вилица се оформят форми. Аз използвах уребрен метал и ги оформих така, търкаляйки ги отгоре.

Готовите ньоки ги сваряваме във гореща вода. Когато са сварени, изплуват отгоре на водата и набъбват.

В тиган изсипваме готварската сметна, вътре прибавяме черен пипер, магданоз и с черпак слагаме ньоките вътре в сметаната, разбъркваме за две минути и сервираме топли картофени ньоки със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: