Начин на приготвяне
Най-напред започнете от приготвянето на ньоките.
Кипнете водата, прибавете сол и сварете картофите. Можете да я оставите да ври и да ги сварите в нея, щом приготвите тестото.
Полейте картофите със студена вода, за да можете да ги обелите.
Намачкайте и към тях прибавете брашното, черния пипер, индийското орехче. Омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още брашно, но нека остане меко.
Оформете каквито форми ви харесват. Най-добре да бъдат топчета. Сварете във врящата вода. Варят се около 2-3 минути. Готови са, щом изплуват на повърхността. С решетъчна лъжица ги извадете и отцедете излишната вода.
Надробете зеленчуците. Нарежете или накъсайте рибата. Добавете и ньоките. Овкусете с дресинг от зехтин и балсамико. Поръсете със суровите семена. Вкусна, полезна и питателна салата.