Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с нектарини, течен шоколад и ром

Сладкиш с нектарини, течен шоколад и ром

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Сладкиш с нектарини, течен шоколад и ром
Снимка: Росица Петрова
1 / 10
13/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Обещаваме, че ще е вкусно, обещаваме, че ще е сочно, обещаваме, че няма да изядете само едно парче, а ни е си държим на обещанията"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
  • течен шоколад - 3 - 4 с.л.
  • нектарини - 1 бр.
  • бадеми - филирани за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 ч.ч. = 200 мл

Тава за печене - 20 см

В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията с миксер на високи обороти за 4-5 минути, докато захарта се стопи и стане пухкав крем.

Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте, този път на ниска степен на миксера.

Пресейте брашното с бакпулвера и ги прибавете на части към сместа, бъркайки с шпатула, за да не спадне обемът. Накрая добавете рома.

Изсипете кейковата смес в тавичка ( 20 см), предварително застлана с хартия за печене. Аз ползвах хартиена - за еднократна употреба.

Разтопете до течно състояние шоколада на водна баня или в микровълнова печка за 20-30 секунди.

Полейте с лъжица върху сместа и с помощта на дървено шишче направете няколко завъртания, за да се смеси с останалата смес и да се образуват шарки.

Нарежете нектарината на тънки полумесеци и ги подредете отгоре.

Поръсете обилно с филиран бадем и сложете да се пече на 170 градуса за 30-35 минути, до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: