Начин на приготвяне
Загрейте маслото в съд на водна баня и сложете натрошения шоколад. Разбърквайте, докато се разтопи и хомогенизира. Ядките запечете леко на сух тиган или във фурната и смесете 2-3 с.л. пудра захар с кафето.
Отделно разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване и добавете ядките, захарно-кафяната смес, разтопения шоколад и рома. Накрая разбъркайте с предварително разбитите на сняг белтъци с щипка сол.
Сипете кексовата смес във форма с диаметър 26 см, застлана с хартия за печене.
Сложете кекса да се пече в загряна на 170 градуса за около 40 минути. Оставете да се охлади за 1 нощ, преди да обърнете в поднос и да поднесете. Може да залеете сладкиша с разтопен с няколко с.л. ром шоколад.