Начин на приготвяне
1 ч.ч. = 200 мл
Тава за печене - 20 см
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията с миксер на високи обороти за 4-5 минути, докато захарта се стопи и стане пухкав крем.
Прибавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте, този път на ниска степен на миксера.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги прибавете на части към сместа, бъркайки с шпатула, за да не спадне обемът. Накрая добавете рома.
Изсипете кейковата смес в тавичка ( 20 см), предварително застлана с хартия за печене. Аз ползвах хартиена - за еднократна употреба.
Разтопете до течно състояние шоколада на водна баня или в микровълнова печка за 20-30 секунди.
Полейте с лъжица върху сместа и с помощта на дървено шишче направете няколко завъртания, за да се смеси с останалата смес и да се образуват шарки.
Нарежете нектарината на тънки полумесеци и ги подредете отгоре.
Поръсете обилно с филиран бадем и сложете да се пече на 170 градуса за 30-35 минути, до суха клечка.