Кокосово парфе

ГеновеваГеновева
Помощник Готвач
106
692
866
375
1
14/07/2019
"Свеж и лек десерт, идеален за топлото време "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 411
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • брашно - 60 г
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 5 г
  • за кокосовия крем
  • кокосови стърготини - 50 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • кокосово мляко - 150 мл
  • пудра захар - 180 г
  • ванилия - 2 бр.
  • бял крем - 1 бр. за сладкиши на Биосет
  • желатин - 1 пакетче
  • млечен шоколад - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме блата, като разбием с миксер първо белтъците на двете яйца и 80 г захар. Разбиваме докато белтъците станат пухкави, след което добавяме двата жълтъка и доразбиваме.

Към брашното добавяме бакпулвера и добавяме и него към яйцата. Накрая слагаме какаото и разбиваме до получаването на хомогенна смес.

Печем върху хартия за печене в кръгла тавичка, може да я намазните леко. Печем за около 15- 20 минути, като проверяваме с клечка за зъби дали е готов блатът.

Когато е готов блатът го оставяме да изстине и си приготвяме крема. Първо разбиваме белия крем за сладкиши както е описано на опаковката, а именно - разбиваме с миксер за 5-6 минути, като сме добавили студеното кокосово мляко към прахообразната смес.

След като е готов кремът, в друга дълбока купа изсипваме заквасената сметана и пудрата захар и разбиваме с миксера. След това добавяме ванилиите и кокосовите стърготини. Разбиваме до хомогенна смес. Накрая добавяме разбитият бял крем за сладкиши и разбиваме отново.

След това си разтваряме желатина с вода в чашка и като набъбне го затопляме в микровълновата за около 5 секунди, след като се е разтворил желатина го добавяме към кокосовия крем. Махаме блата от хартията и го слагаме върху голям поднос за торта.

Слагаме ринг и изсипваме крема върху блата. Заглаждате и слагаме в хладилника за поне 2 часа. Накрая махаме ринга и украсяваме с настърган шоколад. Да ви е сладко!

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар