Начин на приготвяне
Използвайте за тази рецепта сирене, което ви е любимо.
Ако е от кремообразните френски сирена, които са обвити в твърда коричка, като Камамбер и руло козе, запичането на тиган е лесна работа.
Загряваме на силен огън, а сиренето задължително да е на стайна температура, защото ако току- що го извадите от хладилника отвън ще изгори и отвътре ще си остане студено и няма да се разтича, което не е желателно.
Запечатвате от двете страни върху леко намазнен тиган, като внимавате да не се разтече и изваждате бързо с шпатула, ако видите признаци да се случи.
На такива сирена отива боровинково сладко, малиново, кайсиево, също и от смокини.
Разпределят се лъжиците сладко върху сиренето и се поръсва с шамфъстък, предварително запечен и обелен от черупките.
При обикновено сирене - овче, краве или фета използвайте галета, за да поръсите тигана и така да се подсигурите че няма да залепне. Едно е важно - силен огън и кратко запичане от всяка страна.
Сложете сладкото и ядките, както при първия тип кремообразни серена, но тук може да използвате от всякакви плодове, дори мед, а шамфъстък може да се замени с орехи.
Поднесете с чаша хубаво вино!
Коментари