Моите сполучливи пържоли на фурна

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
15/07/2019
"Не може просто да ги пъхнете във фурната и да очаквате да станат сочни - вижте тук как да ги приготвите "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 122
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените лук и печурки се нарязват на филии. Чесънът се обелва и скълцва на ситно.

Дъното на йенска тавичка се намазва с малко масло.

Пържолите се поръсват от всички страни с малко сол, прясно смлян бял, розов и черен пипер. След това с помощта на четка се намазва хубаво всяка пържола с майонеза.

Редят се в йената ред пържоли, между тях се слагат нарязаните чесън, гъби и кромид лук. Отгоре се слага още един ред пържоли и отново лук, гъби, чесън.

Маслото се разпределя равномерно между пържолите и върху тях.

Отстрани на йената се налива бирата.

Йената се захлупва и се слага в студена фурна.

Фурната се загрява на 180-200 градуса, ястието се слага на средна решетка и включен вентилатор и се пече около час, час и малко.

Пържолите стават много крехки и сочни, приготвени по тази рецепта.

При сервиране ги залейте с отделилия се сос в съда.

Добър апетит!

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар