Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват от двата края, не се обелват. Всяка тиквичка се минава през ренде мандолина, за да станат на тънки филийки.
Добре е да се ползва сирене, което е нарязано за филийки, примерно такова е за сандвичи, продава се опаковано, готово, меко, еластично и не се разлива при печене. Нарязва се на три парчета.
Върху всяка филийка тиквичка се посипва сол на вкус и черен пипер, поставя се тънък дълъг резен от сиренето. Навива се на руло, защипва се с клечка за зъби.
Потопява се в разбито яйце, а след това добре се овалва с галета.
Подреждат се в голяма тава, покрита с хартия за печене, едно до друго всяко руло.
Посипват се със струйка зехтин и малко мента за разкош. Мента не съм добавяла, защото тя изгаря на тази температура и остава едно черно листо, неприятно.
Сполучливите тиквички на фурна се пекат на 180 градуса за около 20-25 мин.
Тиквичките на фурна са подходящи, както за една бърза вечеря, така и за парти. При сервиране клечките не се изваждат, ако са за парти.
Източник: Fatto in casa da Benedetta