Начин на приготвяне
Загрейте 500 мл бадемово мляко със захарта - 4 с.л. с връх, а ако обичате по-сладичко може да сложите и повече захар.
Разбийте яйцето със 70 мл. бадемово мляко, нишестето и ваниловата захар.
Когато млякото е готово да кипне дръпнете от огъня и на тънка струйка налейте яйчено-нишестената смес.
Върнете на котлона, като го намалите на слаб и разбивайте с телена бъркалка докато кремчето се сгъсти-4-5 минути.
Добавете ликьора, маслото и ароматите. Аз ползвам за този крем есенция портокал + ванилия - бутер за подсилване на вкуса на масло и ванилия, но може би ще бъде още по-хубаво, ако се сложи бадемова есенция.
Разбъркайте докато се разтопи маслото и се слеят ароматите и веднага разсипете в чашки и оставете да изстине.
Поднесете крема изстудено или на стайна температура, зависи от сезона.
Украсете по желание със шоколадови топчета, може и бадеми, обвити в шоколад или карамелизирани и едро накълцани.