Печен патладжан по сардински

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
17/07/2019
"Не търсете повече изпитана рецепта за патладжани - ние я открихме и веднага ви я даваме да си я запишете "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 182
  • Преглеждания за месеца271
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дръжките на патладжаните и ги измийте. Срежете наполовина по дължина.

С остър нож направете решетка по месестата част на патладжаните, като внимавате да не пробиете кората.

Посолете патладжаните и ги оставете за около 40 мин. да отделят горчивия си сок.

При готовност избършете с кухненска хартия и подредете с отрязаната страна нагоре в тава предварително намазана със зехтин.

Изпечете във фурна на 200 градуса за около 50 мин. или до готовност. Ако патладжаните се запекат прекалено бързо, отгоре можете да покриете с фолио.

Междувременно смесете зехтина с пасирания чесън, нарязания магданоз, лимоновия сок и сол на вкус.

Разбъркайте добре и с лъжица разпределете сместта върху горещите патладжани. Сервирайте печените патладжани по сардински топли.

Рецептата е взаимствана от kulinarium.bg

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар