Начин на приготвяне
Отрежете дръжките на патладжаните и ги измийте. Срежете наполовина по дължина.
С остър нож направете решетка по месестата част на патладжаните, като внимавате да не пробиете кората.
Посолете патладжаните и ги оставете за около 40 мин. да отделят горчивия си сок.
При готовност избършете с кухненска хартия и подредете с отрязаната страна нагоре в тава предварително намазана със зехтин.
Изпечете във фурна на 200 градуса за около 50 мин. или до готовност. Ако патладжаните се запекат прекалено бързо, отгоре можете да покриете с фолио.
Междувременно смесете зехтина с пасирания чесън, нарязания магданоз, лимоновия сок и сол на вкус.
Разбъркайте добре и с лъжица разпределете сместта върху горещите патладжани. Сервирайте печените патладжани по сардински топли.
Рецептата е взаимствана от kulinarium.bg