Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен патладжан по сардински

Печен патладжан по сардински

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Печен патладжан по сардински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Не търсете повече изпитана рецепта за патладжани - ние я открихме и веднага ви я даваме да си я запишете"

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • зехтин - 60 мл.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете дръжките на патладжаните и ги измийте. Срежете наполовина по дължина.

С остър нож направете решетка по месестата част на патладжаните, като внимавате да не пробиете кората.

Посолете патладжаните и ги оставете за около 40 мин. да отделят горчивия си сок.

При готовност избършете с кухненска хартия и подредете с отрязаната страна нагоре в тава предварително намазана със зехтин.

Изпечете във фурна на 200 градуса за около 50 мин. или до готовност. Ако патладжаните се запекат прекалено бързо, отгоре можете да покриете с фолио.

Междувременно смесете зехтина с пасирания чесън, нарязания магданоз, лимоновия сок и сол на вкус.

Разбъркайте добре и с лъжица разпределете сместта върху горещите патладжани. Сервирайте печените патладжани по сардински топли.

Рецептата е взаимствана от kulinarium.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: