Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с печени сардини и домати

Брускети с печени сардини и домати

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Брускети с печени сардини и домати
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Тези брускети няма как да бъдат сервирани без чаша бяло вино или направо една цяла бутилка"

Необходими Продукти

  • сардини - около 200 г
  • хляб - 2 филии сух
  • прясно мляко - 100 мл
  • пармезан - 30 г настърган
  • чесън
  • домати
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сардините (може да бъде и друга дребна риба като цаца например) се почистват от главата и средната кост. Разтварят се на книжка.

Накиснете хляба до омекване в прясното мляко, след което го натрошете в купа. Прибавете настъргания пармезан и щипка черен пипер. Хомогенизирайте сместа.

От нея сложете върху всяка рибка и завийте на рулце. Забодете рибните рулца с клечка за зъби края. Налейте чашка зехтин в тава.

Наредете кръгчета домати и поставете рулцата рибки върху всяко кръгче. Полейте със зехтин. Изпечете вкусните брускети на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 мин.

Препечете филийки с хляб. Натъркайте ги със скилидка чесън и намажете със зехтин. Върху всяка брускета с риба сложете по парче домат с рибката отгоре.

Поднесете брускетите с печени сардини и домати с чаша бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: