Начин на приготвяне
Сардините (може да бъде и друга дребна риба като цаца например) се почистват от главата и средната кост. Разтварят се на книжка.
Накиснете хляба до омекване в прясното мляко, след което го натрошете в купа. Прибавете настъргания пармезан и щипка черен пипер. Хомогенизирайте сместа.
От нея сложете върху всяка рибка и завийте на рулце. Забодете рибните рулца с клечка за зъби края. Налейте чашка зехтин в тава.
Наредете кръгчета домати и поставете рулцата рибки върху всяко кръгче. Полейте със зехтин. Изпечете вкусните брускети на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 15-20 мин.
Препечете филийки с хляб. Натъркайте ги със скилидка чесън и намажете със зехтин. Върху всяка брускета с риба сложете по парче домат с рибката отгоре.
Поднесете брускетите с печени сардини и домати с чаша бяло вино!