Начин на приготвяне
Тъй като одринските кори са дълги и тесни, делим на две по широчина, така че да получим два правоъгълника (а не две дълги ленти). Корите в пакета са 6-8 бр., а ние ще получим 12-16 банички.
Разбъркваме яйцата с киселото мляко и хималайската сол. Взимаме първата половинка кора, намазваме я с млечна смес (с помощта на силиконова четчица), поръсваме по средата на дължина с шепа извара и щипка чубрица.
Сгъваме на квадрат (както е на снимките), като първо прибираме навътре двете странични страни и след това сгъваме на три.
Намазваме от двете страни с шарлан и пържим с минимална мазнина на тиган с незалепващо покритие, до златист загар. Правим същото и с останалите кори и ги пържим по няколко едновременно (2-3 бр. колко се събират в тигана).
Обръщаме ги от време на време, за да са раномерно изпържени. Ако искаме да е по-здравословно и тиганът ни е подходящ, може да ги печем на сухо, тъй като сме ги намазали с шарлан и това е достатъчно, но така може да станат малко по-бавно.
Поднасяме ги топли за обилна закуска или като вкусна добавка към свежа салата на обяд. Подхождат си много и с айрян!
Виж също как се навиват триъгълните банички или опитай и другите ни предложения за банички с готови кори, или тези домашни гюзлеми.