Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баничка с одрински кори

Вита баничка с одрински кори

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
97913
Вита баничка с одрински кори
Снимка: М. Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • краве сирене - 400 г
  • олио - ¾ ч.ч.
  • хлебна сода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За по-организирана работа в кухнята, а и за да не пропуснете някоя от съставките, препоръчвам да ги приготвите предварително в отделни съдове!

1. Разбиваме яйцата в дълбок съд;

2. В отделен съд разбиваме киселото мляко заедно със содата (докато шупне);

3. След това смесваме в един общ дълбок съд яйцата заедно с киселото мляко и разбъркваме внимателно с вилица.

4. В отделна чиния натрошаваме сиренето, а олиото приготвяме в чаена чаша;

За една средно голяма тава са ни достатъчни 2 листа от одринските кори. За да стане баничката „въздушна“ и не сплескана, е хубаво да направите следното:

1. Върху единият лист с четка или с ръце намазваме внимателно от олиото.

2. Нанасяме с помощта на черпак или дълбока лъжица от яйчената смес, като се опитваме да бъде не много и равномерно навсякъде.

3. Поръсваме с част от натрошеното сирене и много внимателно завиваме.

След като сме завили листа с плънката, навиваме в намазнена предварително тавичка, като „охлюв“.

Повтаряме същата процедура и с другият лист, като гледайте да оставите част от яйчената смес неупотребена. С нея, след като сте навили баницата, заливаме отгоре и леко с острото на ножа правим леко дупчици, за да попие навсякъде заливката!

По желание може да я поръсите отгоре със сусам.

Печем вита баничка с одрински кори в предварително загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) за около 30-40 минути, докато придобие лек загар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: