Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички на тиган с одрински кори

Банички на тиган с одрински кори

Банички на тиган с одрински кори13 / 13
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Попаднат ли ви одрински кори, веднага да опитате тази рецепта - не сте опитвали толкова вкусни банички"

Необходими Продукти

  • кори за баница -   1 пакет (одрински)
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 12 - 16 шепи (по шепа на баничка)
  • хималайска сол -   1/2 ч.л.
  • чубрица - 12 - 16 щипки (по щипка на баничка)
  • шарлан - за намазване и пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като одринските кори са дълги и тесни, делим на две по широчина, така че да получим два правоъгълника (а не две дълги ленти). Корите в пакета са 6-8 бр., а ние ще получим 12-16 банички.

Разбъркваме яйцата с киселото мляко и хималайската сол. Взимаме първата половинка кора, намазваме я с млечна смес (с помощта на силиконова четчица), поръсваме по средата на дължина с шепа извара и щипка чубрица.

Сгъваме на квадрат (както е на снимките), като първо прибираме навътре двете странични страни и след това сгъваме на три.

Намазваме от двете страни с шарлан и пържим с минимална мазнина на тиган с незалепващо покритие, до златист загар. Правим същото и с останалите кори и ги пържим по няколко едновременно (2-3 бр. колко се събират в тигана).

Обръщаме ги от време на време, за да са раномерно изпържени. Ако искаме да е по-здравословно и тиганът ни е подходящ, може да ги печем на сухо, тъй като сме ги намазали с шарлан и това е достатъчно, но така може да станат малко по-бавно.

Поднасяме ги топли за обилна закуска или като вкусна добавка към свежа салата на обяд. Подхождат си много и с айрян!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: