Сполучлива орехова торта

Сполучлива орехова торта
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Сполучливите орехови торти биват само един вид - бързо изядени"

Необходими Продукти

  • За един блат
  • белтъци - 2 броя
  • захар - 2 супени лъжици
  • брашно - 1 супена лъжица
  • орехи - 1/2 ч. чаша
  • За крема
  • сладкарска сметана - 600 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • ванилия - на вкус
  • пудра захар - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете процеса с приготвянето на блатовете за торта. За целта разбийте белтъците на пяна, като постепенно добавяте захар, разбийте до твърди върхове. След това постепенно добавете брашното, нарязаните орехови ядки и разбъркайте внимателно.

На пергаментна хартия очертайте обиколката за необходимия диаметър (20-22 см) и нанесете тестото.

Поставете пергамента върху лист за печене и сложете в предварително загрята до 170 грaдуса фурна. Печете блата за около 15-20 минути. Охладете и след това внимателно отстранете пергамента. Изпечете така още един блат.

Когато блатовете са готови, продължете с приготвянето на сметановия крем.

Разбийте сладкарската сметана до гъст крем. Прибавете заквасената сметана, пудрата захар и разбъркайте до еднородност.

Намажете първия блат с дебел слой от крема. Сложете втория блат и притиснете.

Намажете повърхността на тортата с дебел слой крем. Поръсете обилно с орехови ядки.

Гарнирайте по желание.

Тортата е много нежна с подчертан вкус на ядки. Опитайте, няма да съжалявате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: