Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с праскови и ром

Шоколадов сладкиш с праскови и ром

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Шоколадов сладкиш с праскови и ром
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"И ром, да не забравите за него, защото без него сладкишът не е толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • черен шоколад - 125 г
  • какао - 30 г
  • ром - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • праскови - 400 г нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете и разтопете на водна баня шоколада.

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте за 4-5 мин. с телена бъркалка. Излейте в купата олиото, рома и прясното мляко. Хомогенизирайте продуктите.

Пресейте брашното с бакпулвера и какаото. Прибавете го на порции към течната смес.

Сложете обелените и нарязани на парченца праскови. Объркайте добре продуктите.

Застелете форма (26 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете.

Изпечете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. Не го препичайте за да не стане сух.

Охладете шоколадовия сладкиш с праскови и ром на решетка. Поръсете с пудра захар и тогава нарежете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: