Начин на приготвяне
Начупете и разтопете на водна баня шоколада.
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте за 4-5 мин. с телена бъркалка. Излейте в купата олиото, рома и прясното мляко. Хомогенизирайте продуктите.
Пресейте брашното с бакпулвера и какаото. Прибавете го на порции към течната смес.
Сложете обелените и нарязани на парченца праскови. Объркайте добре продуктите.
Застелете форма (26 см.) с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Изсипете сместа, подравнете.
Изпечете сладкиша на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин. Не го препичайте за да не стане сух.
Охладете шоколадовия сладкиш с праскови и ром на решетка. Поръсете с пудра захар и тогава нарежете!