Начин на приготвяне
Нарежете лука и чушките на тънки лентички.
В тиган загрейте зехтина на умерена температура и запържете каймата за около 5 минути, като натискате с шпатула, докато я раздробите на трохи.
Добавете зеленчуците, ригана, кимиона и черния пипер. Овкусете със сол. Пържете още около 15 мин, като периодично разбърквате, и при готовност отстранете от котлона.
Загрейте бульона до завиране в тенджера. На тънка струйка добавете царевичния грис, като непрекъснато бъркате.
Варете качамака като бъркате между 5-7 минути и добавете маслото.
Разбъркайте до усвояването му и сипете качамака в тава или направо го разпределете в чинии за сервиране.
Гарнирайте с месната плънка, поръсете с пармезан и сервирайте.