Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Пикантен качамак с кайма и чушки

Пикантен качамак с кайма и чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пикантен качамак с кайма и чушки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Няма скучен качамак, има майстор, който не знае как се прави пикантен качамак с кайма и чушки"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • чушки - 2 бр. червени
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • зехтин - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • за качамака
  • царевичен грис - 1 ч.ч. за качамак
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки
  • масло - 2 с.л.
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чушките на тънки лентички.

В тиган загрейте зехтина на умерена температура и запържете каймата за около 5 минути, като натискате с шпатула, докато я раздробите на трохи.

Добавете зеленчуците, ригана, кимиона и черния пипер. Овкусете със сол. Пържете още около 15 мин, като периодично разбърквате, и при готовност отстранете от котлона.

Загрейте бульона до завиране в тенджера. На тънка струйка добавете царевичния грис, като непрекъснато бъркате.

Варете качамака като бъркате между 5-7 минути и добавете маслото.

Разбъркайте до усвояването му и сипете качамака в тава или направо го разпределете в чинии за сервиране.

Гарнирайте с месната плънка, поръсете с пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: