Начин на приготвяне
Чушките изпечете, обелете люспите и почистете дръжките и семките.
Пригответе панировката: Разбийте с тел 2 яйца с малко сол, ако желаете прибавете към яйцата и малко бира. В сгорещено олио панирайте чушките като първо ги оваляте в галетата и после в разбитите яйца.
Пържете чушките и от двете страни до получаване на хубав загар. Извадете ги върху домакинска хартия, за да поеме мазнината.
Пригответе пикантния сос: Към киселото мляко прибавете сол, счукания чесън, майонезата, сметаната, горчицата и соса песто, помагайте си за целта отново с телта за разбиване, за да се получи хомогенна смес.
Овкусете с пипера и поръсете със ситно нарязания копър. Подредете чушките в чиния и поднесете с пикантния сос.