Здравословни соленки без бяло брашно

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40717121972
18/07/2019
"Можем цял ден да похапваме домашни соленки, особено ако са такива - здравословни "
Приготвяне5 мин.
Готвене18 мин.
Общо23 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо464
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • извара - 130 г кашкавалена
  • яйца - само белтъците от 2 бр.
  • овесени трици - 60 г
  • семена - 20 г (ленено, маково, сусам, тиквено, слънчогледово) по избор
  • риган
  • самардала
  • хималайска сол - 1/2 к.л.
  • кокосово масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат абсолютно всички съставки - изварата, белтъците, овесените трици, семената, подправките, хималайската сол.

Всичко се разбърква с вилица. Оставяме сместа да почине 5-10 минути, за да се посгъсти.

С лъжичка гребваме и оформяме топчета.

Поставяме в намазана тава с незалепващо покритие. С вилицата лекичко изтъняваме отгоре всяко топче.

Печем соленките в предварително загрята фурна на 175 градуса с вентилатор до леко порозовяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар