Френски десерт Крокембуш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
18/07/2019
"Усетете магията на френските десерти с това изключително предложение "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крокембуш е френски конусовиден празничен сладкиш, направен от малки еклерчета, пълни с крем или друг пълнеж. Те са закрепени с карамел и обвити в карамелени конци. Не е много труден за направа, макар да изглежда така.

Излейте водата в тенджерка, сложете кравето масло, щипка сол и поставете на котлона. Когато водата заври, добавете наведнъж брашното, примесено с бакпулвера. Бъркайте, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.

Отдръпнете тенджерката от котлона и прибавете, едно след друго, яйцата, бъркайки енергично до хомогенизирането им в тестото. Застелете голяма тава с хартия за печене.

Напълнете сладкарски шприц с тестото за еклери и започнете да правите върху хартията малки еклерчета. Оставете разстояние, при печенето се надуват. Изпечете еклерите в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Готовите еклери охладете на решетка.

С телена бъркалка разбийте за кратко жълтъците със захарта. Добавете брашното и прясното мляко. Хомогенизирайте и ароматизирайте с ванилията и лимоновата кора. Сложете съда на загрят котлон и бъркайте, докато кремът за еклери се сгъсти. Охладете.

С помощта на шприц напълнете еклерите с крем. Разтопете захарта и водата до светъл карамел. В подходяща чиния или поднос наредете кръг от еклери, като ги слепвате с капки карамел. Направете еклерите на пирамида.

Натопете вилица в течния карамел и изтеглете конци, които завъртете около пирамидата от еклерчета. Поръсете със сладки перли, едра захар или други захарни фигурки по ваш вкус. Вашият десерт Крокембуш е готов!

Източник на рецептата: Cucina moderna- италианско кулинарно списание!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
18.07.2019 12:59
Благодаря, Криси!
0
0
Криси Черникова
Наистина майсторски десерт, поздравления!
0
0