Френски десерт Крокембуш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
490
6k
1k
1k
3
18/07/2019
"Усетете магията на френските десерти с това изключително предложение "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крокембуш е френски конусовиден празничен сладкиш, направен от малки еклерчета, пълни с крем или друг пълнеж. Те са закрепени с карамел и обвити в карамелени конци. Не е много труден за направа, макар да изглежда така.

Излейте водата в тенджерка, сложете кравето масло, щипка сол и поставете на котлона. Когато водата заври, добавете наведнъж брашното, примесено с бакпулвера. Бъркайте, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.

Отдръпнете тенджерката от котлона и прибавете, едно след друго, яйцата, бъркайки енергично до хомогенизирането им в тестото. Застелете голяма тава с хартия за печене.

Напълнете сладкарски шприц с тестото за еклери и започнете да правите върху хартията малки еклерчета. Оставете разстояние, при печенето се надуват. Изпечете еклерите в предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Готовите еклери охладете на решетка.

С телена бъркалка разбийте за кратко жълтъците със захарта. Добавете брашното и прясното мляко. Хомогенизирайте и ароматизирайте с ванилията и лимоновата кора. Сложете съда на загрят котлон и бъркайте, докато кремът за еклери се сгъсти. Охладете.

С помощта на шприц напълнете еклерите с крем. Разтопете захарта и водата до светъл карамел. В подходяща чиния или поднос наредете кръг от еклери, като ги слепвате с капки карамел. Направете еклерите на пирамида.

Натопете вилица в течния карамел и изтеглете конци, които завъртете около пирамидата от еклерчета. Поръсете със сладки перли, едра захар или други захарни фигурки по ваш вкус. Вашият десерт Крокембуш е готов!

Източник на рецептата: Cucina moderna- италианско кулинарно списание!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
18.07.2019 12:59
Благодаря, Криси!
0
0
Криси Черникова
Наистина майсторски десерт, поздравления!
0
0