Начин на приготвяне
Картофите обелваме и нарязваме на кубчета и в тенджера с ветрило /кошница за готвене на пара, ги оставаме, докато омекнат. Боба го сваряваме в отдела тенджера /по желание може да е накиснат във вода от предната вечер . Сменяме поне два пъти водата, за да не дразни стомаха в последствие.
В каната на блендера/Нутри булет смесваме картофите и боба, шарлана и подправките - хималайска сол, био куркума, кимион, черен пипер, кафява кристална захар /за неотрализиране на наситения вкус на индийските подправки - да не нагарчат /. Водата добавяме постепенно при смилането.
Желателно е да се получи гъста, плътна кремообразна хомогенна смес. Красива на цвят и вкус картофена разядка с боб и куркума, лесна за топене и намазване на соленки и гризини. Декорацията може да е от цвят на копър или друга свежа зеленина по избор!