Начин на приготвяне
В широка и средно висока купа с размер на филийка разбъркваме домашните яйца с киселото мляко, солта и водата. В получената смес потапяме много набързо, за малко - от двете страни пълнозърнестите филийки.
В тиган с предварително нагрят шарлан/мазнина, изпържваме филийките, като ги въртим и обръщаме равномерно, до получаване на златист цвят и лека коричка.
Готовите пържени филийки може да поставите за малко в тенджерка с капак, за да омекнат, ала ако ги одобрявате хрупкави, ги понесете в чиния.
За да имат този златен и наситен цвят, вкус и аромат, е желателно наистина да се приготвят с домашни кокоши яйца.
Може да се гарнират с разнообразни варианти - сладко или солено, може и от двете. Много лесни за приготвяне пържени филийки - удобни за пикник.