Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда от кайма с яйца в доматен сос

Гнезда от кайма с яйца в доматен сос

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844612876533
Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
Снимка: Мария Доева
1 / 5
19/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любимите ни гнезда с кайма в свеж доматен сос - ястие за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • За гнездата
  • кайма - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 50 г
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • За соса
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматен сос - 1 ч.ч.
  • магданоз - 10 г
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода сваряваме яйцата. След сваряването им ги сваляме от огъня и охлаждаме добре под студена течаща вода, и ги обелваме от черупките. Взимаме, изчистваме и нарязваме лука.

Изсипваме в дълбок съд млякото и потапяме хлябa. След това взимаме каймата и я смесваме с нарязания лук, магданоз и към тях добавяме накиснатия в млякото хляб, овкусяваме със сол и пипер.

От овкусената кайма си оформяме 4 топки, във всяка от тях трябва да направим дупка, в която да сложим по 1/2 от яйцето, като ги обръщаме с разрязаната част надолу. След това ги подреждаме в подходящо тавичка.

Следва сосът. Запържваме си брашното в олио, добавяме към него доматения сос, магданоза, солта и пипера на вкус. С получената комбинация заливаме гнездата и ги поръсваме с нарязания на ситно магданоз, слагаме да ги изпечем във фурната в продължение на 25 - 30 минути (до готовност).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: