Начин на приготвяне
В тенджера с вода сваряваме яйцата. След сваряването им ги сваляме от огъня и охлаждаме добре под студена течаща вода, и ги обелваме от черупките. Взимаме, изчистваме и нарязваме лука.
Изсипваме в дълбок съд млякото и потапяме хлябa. След това взимаме каймата и я смесваме с нарязания лук, магданоз и към тях добавяме накиснатия в млякото хляб, овкусяваме със сол и пипер.
От овкусената кайма си оформяме 4 топки, във всяка от тях трябва да направим дупка, в която да сложим по 1/2 от яйцето, като ги обръщаме с разрязаната част надолу. След това ги подреждаме в подходящо тавичка.
Следва сосът. Запържваме си брашното в олио, добавяме към него доматения сос, магданоза, солта и пипера на вкус. С получената комбинация заливаме гнездата и ги поръсваме с нарязания на ситно магданоз, слагаме да ги изпечем във фурната в продължение на 25 - 30 минути (до готовност).