Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гнезда»Гнезда в доматен сос

Гнезда в доматен сос

Гнезда в доматен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Вкусно и много ефектно - ето с какво да впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • яйце - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр. сварени
  • чушки - 300 г зелени
  • домати - 1.5 кг
  • магданоз
  • олио
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките, обелете и ги изчистете от семенника. Обелете доматите, половината ги рендосайте, а останалите нарежете на дребно.

Сложете ги в загрято олио и добавете нарязаните чушки. Оставете ги да къкрят на слаб огън около 10 минути.

Прибавете нарязаните чесън, магданоз и махнете от котлона.

Омесете каймата с яйцето, черния пипер, галетата и щипка сол. Оформете 3 големи кюфтета и ги поставете в намазнена малка тава.

В средата на всяко гнездо направете дупка и сложете по едно обелено сварено яйце.

Изсипете доматите в тавата и сложете в загрята фурна на 200 градуса. Запечете за 20 минути и поръсете с магданоз.

Гнездата в доматен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: