Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Късчета пилешко месо с гъби и соев сос

Късчета пилешко месо с гъби и соев сос

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Късчета пилешко месо с гъби и соев сос
Снимка: Мария Доева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Една чиния никога не е достатъчна, за да събере колкото ни се иска на нас разкошни късчета пилешко месо"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 200 г от бутче
  • гъби - 30 г мариновани
  • кашкавал - 30 г
  • вода - 80 мл
  • соев сос - 10 мл
  • олио - 2 с.л
  • брашно - за овалване
  • картофено пюре - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме бутчетата, обезкостяваме и почистваме от кожата месото, след което нарязваме на късчета.

Получените късчета ги овалваме в брашно, след това ги поставяме в голяма цедка, за да ги изтръскаме от излишното брашно.

Запържваме ги до златисто в добре загрято олио.

След това измиваме и подсушаваме гъбите, нарязваме ги на филийки, и ги добавяме при пилешките късчета, заедно с водата и соевия сос.

Като прибавим всички продукти, захлупваме тиганът, за да може месото да се задуши за 2-3 минути.

Получените пилешки късчета с гъби ги сервираме с гарнитура от картофено пюре (който желае). Докато са топли, отгоре им настъргваме кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: