Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки със сос от пилешко месо и гъби

Ньоки със сос от пилешко месо и гъби

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Ньоки със сос от пилешко месо и гъби
Снимка: Lenka
1 / 2
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ако нямате компания, поканете ни. Никога не отказваме вкусни домашни ньоки"

Необходими Продукти

  • ньоки - 300 г
  • гъби - 250 г
  • мокрови - 2 бр.
  • магданоз - 2 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • краве масло - 100 г
  • пилешка кайма - 150 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата с приготвянето на соса.

В маслото разтопено на тиган, прибавете нарязан на ситно лука и оставете да се задушава на тих огън.

След това набързо обелете домата, пасирайте и сипете да се задушава и той.

Моркова настържете и сложете да се задушава.

Гъбите почистете, нарежете и сложете в тигана.

След десетина минути прибавете и пилешката кайма.

Подправете всичко. Задушавайте петнадесетина минути, след което сипете нарязания магданоз.

Сварете домашните ньоки според указанието на опаковката и смесете със соса.

Сервирайте топли ньоки със сос от пилешко месо и гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: