Начин на приготвяне
Към разтопеното масло се прибавят 20 г пресято брашно. Останалото брашно се пресява с какаото и бакпулвера. Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с част от захарта и се оставят настрана.
Жълтъците се разбиват с останалата захар и се добавя маслото. По-нататък се работи на ръка с дървена или пластмасова спатула. Към жълтъците се добавя постепенно на 3 части от брашното и от разбитите на сняг белтъци и се бърка до получаване на еднородна смес.
Пече се на вентилатор в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30мин. Изстиналият блат за торта се разрязва хоризонтално на две части. Първата част се напоява със сироп, намазва се с крем, поръсва се с настърган шоколад.
Поставя се отгоре втората част и се повтаря - сироп, крем, настърган шоколад. Цялата торта се измазва с останалия крем. Оставя се на студено за около 1-2 часа да стегне. Украсява се с настърган шоколад. Тортата се съхранява в хладилник до сервиране.
Коментари