Моята сполучлива баница с локум

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1842912
22/07/2019
"Сладките баници с локум най са ни на сърце, а тази е просто вълшебна и се приготвя толкова лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 374
  • Преглеждания за месеца438
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме локума - едно парче локум на четири броя. Разбиваме яйцата със захарта, киселото мляко брашното и ванилията, бъркаме до кексово тесто.

Един лист от корите се сгъва на две. В долния край се редят локум, орех, локум, орех до края, а в останалото празно място се полива с няколко лъжици от кексовата смес и се навива на руло.

Реди се в намаслена с краве масло тава - около тавата в кръг. Така се процедира и със следващите кори, докато свършат.

Готовата сладка баница се пече в умерена фурна на 160 градуса. След като изстине баницата се сиропира и се оставя да поеме сиропа.

По желание поръсваме със смлени орехи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар