Начин на приготвяне
В купа сложете яйцето, киселото мляко и натрошеното сирене. Разбъркайте и заделете.
Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете всички продукти за тестото и замесете меко тесто. Разделете го на 4 равни топки. Завийте ги в памучна кърпа и оставете за 10-15 минути да се отпусне.
С мазни ръце вземате една топка и без да слагате на масата веднага раздърпайте вътрешната средна част на тънко и чак тогава сложете листа тесто на масата.
Дърпайте, докато листът стане много тънък и не се притеснявайте, ако някъде се скъса (след това няма да личи).
Поръсете с част от плънката, ръснете олио/ краве масло (смесено) и завийте на руло, а след това на охлюв. Направете същото и с останалите топки. Сложете внимателно в тавичка намазнена с малко мазнина.
Печете баницата на 180 градуса за половин час или до готовност. Извадете баничката и намажете с краве масло, покрийте с кърпа и оставете леко да изстине.