Пай Банофи

diqnadiqna
Новак
12
Пай Банофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Чували сте за него, а сега е време и да го опитате - оригинална рецепта за Пай Банофи"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • банани - 4 бр.
  • захар - 300 г
  • брашно - 240 г
  • олио - 225 г
  • бакпулвер - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • сметана - 500 мл бита
  • За карамела
  • захар - 300 г
  • сметана - 200 мл
  • масло - 150 г
  • За украса
  • шоколад - 1 настърган
  • банани - 1 бр.
  • карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте на пюре 1 и 1/2 банани и ги разбийте с яйцата, захарта, брашното с бакпулвер и олиото. Нарежете останалите банани в подмазнена тавичка и сипете сместа отгоре. Сложете да се пече на 190 градуса около 25 минути.

За да приготвите млечния карамел, сипете малко захар в по-голяма тенджера на котлона, изчакайте да се разтопи и сипете останалата захар. При вече карамелизираната захар доливайте леко затоплената сметана и бъркайте, докато се получи гладка смес.

Накрая добавете маслото и щипка сол, като отново разбъркате. Излейте карамеления сос върху тава, за да изстива.

Разбийте сметаната на пухкав крем и я оставете във фризер за малко. След това към нея разбийте 1/2 от изстиналия карамелен сос.

Така приготвения мус намажете върху обърнатия в тавичка пай. Украсете с банани и настърган шоколад и направете украса от останалия карамелен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
520
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели
Нели
Направих пая според рецептата и се получи много добре.Може да пробвате без притеснение тази рецепта
30.08.2013 16:09
Петя
Петя
Това не е нормално количество олио...
03.08.2013 17:04
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Аз лично съм доволна от Банановия пай на Йоли- този не съм го правила и не мога да дам оценка.
02.07.2013 21:42
Мариана
Мариана
Така не се прави банофи пай !


02.07.2013 18:51
4
1
Ивелина
Ивелина
Не разбрах, колко яйца?
31.05.2013 23:12
1
1