Прасковен Пай

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Прасковен Пай
Снимка: Ники
1 / 8
12/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"За още по-голяма сладост поднесете този прасковен пай с топка ванилов сладолед. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • грис - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • праскови - 2 бр.
  • круши - 2 бр.
  • сливи - 2 бр.
  • шоколад - бял и кафяв
  • краве масло - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете почистваме и настъргваме на едро ренде, добавяме 1/2 ч.ч. захарта към тях.

В тавичката си слагаме хартия за печене. Намазваме дъното и стените с масло.

Смесваме си сухите подправки в купа, разбъркваме добре.

Половината от сухата смес слагаме в тавата, изравняваме слагаме половината част настъргани плодове, стържем от двата вида шоколад и слагаме няколко бучки масло.

Слагаме останалата суха смес, върху нея останалите праскови.

Оставяме приготвения сладкиш с праскови за около 20 минути.

Загряваме фурната на 190°C и печем за 40 минути.

Охлаждаме прасковения пай и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: