Американски пай

Американски пай
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"С изпитана рецепта всеки може лесно да приготви прословутия Американски пай - опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ягоди - 1 кг
  • пудра захар
  • захар - на кристали
  • жълтъци - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и измивате ягодите. След което ги нарязвате и слагате в голяма дълбока тенджера.

Поръсвате отгоре с 10 супени лъжици захар и ги оставяте да се задушат като периодично отцеждате сока.

Когато спрат да отделят сок, ги слагате в тава върху хартията за печене на предварително загрята фурна 180°C горен и долен реотан за около 10-тина минути.

В назъбена плоска тавичка разстилате част от тестото, като може да го оставите по-дълго поради свиването от температурата.

Пече се максимум 10 минути на 200°C. Изваждате го и нареждате ягодите по средата и отгоре нарязвате тестото на лентички и го сплитате като решетка.

Намазвате пая с жълтък и го печете, докато лентичките се надуят.

Може да поръсите отгоре ягодовия пай с пудра захар за завършек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: