Начин на приготвяне
Хубаво е да готвите тази супа поне 2 пъти седмично, ако искате да отслабнете. Може да я готвите във вторник и петък, или както ви е удобно, но не и два дни един след друг. Ползват се кости от пилешко месо, но да има и малко месо по тях. Тайната е в колагена, който се съдържа в костите и е един от факторите за смъкване на теглото.
Една порция от тази супа (300 мл) е само 84 ккал. В супата няма фиде или картофи, ако искате да сте слаби. Когато се свари, може да прецедите и да пиете бульона или хапвайте и зеленчуците- вие си решавате.
Супата съдържа много полезни подправки и билки като джинджифил, целина, розмарин, магданоз. Розмаринът подобрява метаболизма и стимулира отделителната система.
Магданозът е естествен диуретик и се ползва както пресен, така и сух, като при варене не губи от полезните си свойства. За джинджифила всички знаем, че е номер едно в борбата с килограмите, същото важи и за целината.
Пилешките кокали с месо се заливат с 1. 5 л вода и се слагат на котлона да се варят.
Добавя се малко сол, черен пипер, куркума и зехтин. Зеленчуците се нарязват на парчета и се прибавят в супата. След като ври 10 минути се намалява огъня и се готви докато омекнат. Супата не натрупва калории в организма, може да се хапва по всяко време, но не и това да е основното хранене.
През тези два дни се храните или със зеленчуци, без картофи, или с плодове, но без банани. Пие се вода, без газирани напитки, може чай и прясно мляко. Супата може да се приготви не само с пилешко, но и говеждо, пуешко и дори риба.