Начин на приготвяне
В касерола сложете боровинките, захарта и сока от половин лимон на котлона.
Като заври, намалете котлона и с помощта на лъжица или вилица (с което ви е по-удобно) ги намачкайте. Изключете след пет минути и махнете от котлона. Прецедете през цедка.
Накиснете желатина за 10 минути в студена вода.
В друга касерола сложете млякото и сметаната. Изчакайте да заври и изключете. Смесете сметаната с боровинките. Разбъркайте добре.
Извадете и изцедете леко желатина. Сложете го в сместа и разбъркайте до пълното му усвояване.
Разпределете сместа за панакотата в стъклени чашки и оставете в хладилника за една нощ да стегне.
Извадете панакотата с кокос и боровинки поръсете всяка чашка с кокосови стърготини, декорирайте със сметана и листа мента.