Истинска манджа с грозде

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак282433021
23/07/2019
"И като чуете пак за Манджа с грозде, да знаете, че за тази вкусна гозба става дума "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо670
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта ме изненада много приятно. Не очаквах да е толкова вкусна. Препоръчвам горещо да опитате!

В купа сложете каймата, добавете едно яйце, разтрошете накиснатата в прясно мляко филия хляб, нарязаната на много ситно глава лук. Овкусете с щипка черен пипер, щипка, риган и щипка магданоз. Омесете каймата добре и оставете в хладилник за 30 мин, докато се обикнат съставките.

Загрейте слънчогледово олио. От каймата откъснете малки парчета. Оваляйте ги в брашно и изпържете.

Извадете кюфтенцата на кухненска салфетка, за да се отцедят.

В удобен голям тиган налейте 1 к.ч. зехтин. Прехвърлете в него кюфтенцата. Полейте ги с бялото вино. Изчакайте малко, докато се изпари алкохолът и тогава налейте топлия зеленчуков бульон.

Пуснете в соса две листенца салвия и посолете. Гответе соса 10 мин, след което пуснете в него гроздовите зърна и довършете готвенето още 5-6 мин

Разтворете 1 с.л. брашно в малко топла вода. Изсипете в соса и сгъстете манджата с грозде за минута-две.

Поднесете манжата с грозде върху картофено пюре.

Източник на рецептата: италианското кулинарно списание 'Cucinare bene!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар